زمان مناسب برای اجرای دیوار چینی با بلوک هبلکس بعد از پایان بتن ریزی سقف و ستون ها می باشد که بهتر است سقف مقاومت ۷ روزه خود را داشته باشد و بعد از آن دیوار چینی شروع می شود. برای دیوار چینی با بلوک هبلکس به راحتی بر روی یکدیگر قرار داده می شود و نسبت به بلوک سیمانی و سفالی منظم تر اجرا می شود و برای جا به جایی پالت ها از لیفتراک یا ماشین صنعتی استفاده می شود تا در زمان جابه جایی دچارشکستگی نشود.
طریقه دیوار چینی اصولی با هبلکس
در محل اتصال تسمه به بلوک در قسمت بالای بار از تسمه برزنتی استفاده نموده و یا در صورت استفاده ازسیم بکسل از نبشی جهت فشار های سیم بکسل استفاده می شود، از طرفی وقتی پالت ها در فضای بسته هستند پوششی دارند که باعث تنظیم رطوبت و دمای بلوک با محیط می شود و وقتی در فضای هوای آزاد هستند پالت های بلوک هبلکس باید بالا تر از سطح زمین قرار گیرند، زیر کار حتما باید تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد و در دیوار چینی با بلوک هبلکس در ردیف اول، عیار ملات ماسه و سیمان بهتر است نسبت ۱ به ۵ باشد و تخلیه ی بلوک ها باید بر روی یک سطح صاف و بالا تر از زمین تخلیه و نگهداری شوند. در صورت تخلیه روی سقف در سطح نزدیک ستون و دیوار های برشی توزیع گردد.
الزامات دیوار چینی با بلوک هبلکس
- تیغه چینی در دمای کمتر از ۵ درجه سانتیگراد مجاز نمی باشد و اگر در این دما دیوارچینی انجام شود باید از ضد یخ و پوشش مناسب جهت گرم کردن محیط استفاده شود.
- هشتی گیرکردن دیوار ها
- عدم امتداد درز های عمودی بلوک
- ریسمان و شاقولی کردن در دیوار چینی با بلوک هبلکس
این موارد بخش های کلی و بسیار مهم در بخش دیوار چینی با بلوک هبلکس هستند که باید توسط افراد آموزش دیده در این زمینه انجام شوند تا بعد ها مشکلات جدید به وجود نیاید.
صفر تا صد مراحل دیوار چینی با بلوک هبلکس
قبل از شروع دیوار چینی در زیر ردیف بلوک های دیوار با استفاده از ملات ماسه و سیمان سطح صاف و تراز به ضخامت ۱۰ الی ۲۵ میلیمتر ایجاد می گردد و دیوار های همکف (درفاصله ی ۳۰ سانتیمتری ازسطح خاک) قبل از اجرای ملات یک لایه عایق رطوبتی اجرا می شود و ابتدا امتداد های اصلی و سپس تقاطع ها تار می شود و بعد از آن، رج اول با ریسمان تراز می گردد.
تراز بودن آن باید دقت شود و اگر ناشاقولی دیده شود کافیست با ضربات چکش تراز کامل شود و در آخر باید پس از اجرای دیوار چینی تمام بند های افقی و عمودی را با چسب بندکشی کرد و تا سه روز دیوار باید مرطوب نگه داشته شود و در فصل گرما باید دیوار را از نور محافظت کرد و زود به زود دیوار را مرطوب نگه داشت و در پایان هر روز کاری روی سطح بلوک های باقیمانده یا با نایلون پوشیده شود. نگهداری و نکات ایمنی چسب بلوک هبلکس مشابه سیمان می باشد و در هنگام کار با چسب از دستکش استفاده شود. کیسه ها باید روی کف خشک یا حداقل فاصله ۱۰ سانتیمتری از زمین قرار گیرند و در معرض بارندگی قرار نداشته باشند حداکثر ۸ عدد کیسه را می توان روی هم قرار داد.
اصول چیدمان بلوک های هبلکس
قبل از شروع به چیدمان ردیف های بعدی بلوک های هبلکس، لازم است که مقدار کافی چسب بلوک هبلکس بر روی سطح هر بلوک ریخته شود. ضخامت این چسب باید بین 2 میلی متر تا 3 میلی متر باشد. برای توزیع یکنواخت چسب بر روی سطح بلوک، استاد کار میتواند از ماله یا کاردک استفاده کند. بهتر است این مرحله را به درستی انجام دهید تا بعد ها فرایند نازک کاری رو هبلکس بدون دردسر و به درستی انجام شود.
در هر ردیف از دیوار چینی با بلوکهای هبلکس، باید از شاقول و تراز بودن دیوار اطمینان حاصل کرد تا ادامه کار امکانپذیر باشد. در برخی موارد، برای تنظیم تراز بلوکها از چکش پلاستیکی نیز استفاده میشود. همچنین، باید بین ردیفهای بالایی و پایینی درزهای عمودی به طول 10 تا 15 سانتیمتر طراحی شود.
بر اساس پیوست 6 آییننامه 2800 زلزله ایران، سطح ستونها باید با عایق پوشانده شود و یا ابعاد بلوکهای هبلکس باید چند سانتیمتر جلوتر از ستونهای فلزی قرار گیرد تا از ایجاد پل حرارتی در اتصالات فلزی جلوگیری شود. پس از انجام این مراحل، تاسیسات و نماسازیهای لازم برای نصب بلوکهای هبلکس انجام میشود.
مزایای دیوار چینی با بلوک هبلکس
هبلکس به دلیل ساختار شبکه، سبک بودن و قیمت بسیار مناسب جایگزین بسیار مناسبی برای سایر بلوک ها است. البته بهتر است پیش از خرید شرایط پروژه خودتان را بررسی کنید یا از مشاوره های تخصصی بهره بگیرید.
سبک بودن بلوک ها
یکی از ویژگیهای بارز بلوکهای هبلکس، سبک بودن آنهاست. این خصوصیت باعث کاهش وزن کلی سازه میشود. استفاده از اندازههای مختلف بلوک هبلکس در صنعت ساختمانسازی، میتواند مصرف فولاد را تا 30 درصد کاهش دهد. در نتیجه، ساختار نهایی به طور قابل توجهی سبکتر خواهد بود، زیرا وزن فولاد مورد استفاده به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. اما چرا انتخاب بلوک هبلکس اهمیت دارد؟
قابلیت تحمل وزن و فشار بالا
بلوک هبلکس با وجود سبکی، از مقاومت بالایی برخوردار است و می تواند وزن مصالح سنگین دیگر را به خوبی تحمل کند. به همین دلیل دیوار چینی با بلوک هبلکس در صورتی که درست و اصولی پیاده سازی شود توانایی تحمل فشار و وزن بالایی دارند. این دیوارها، چه داخلی و چه خارجی می توانند بار مصالح سنگین موجود در سقف را به راحتی تحمل کنند.
ایمنی در برابر زلزله
یکی از مزایای دیگر دیوار چینی با بلوک هبلکس، وزن نهایی سازه است که بسیار سبک است. بر اساس آییننامه شماره 2800، هر چه وزن ساختمان بیشتر باشد، آسیب ناشی از زلزله نیز بیشتر خواهد بود. بنابراین ساختمان های سبک تر از ایمنی بیشتری در برابر زلزله برخوردارند. در حین وقوع زلزله خسارت به سازه هایی که با بلوک هبلکس ساخته شدهاند، به طور بسیار زیادی کنر خواهد بود.
نصب ساده و راحت
فرآیند دیوار چینی با بلوک هبلکس بسیار آسان و سریع است؛ استاد کار با چند نیروی دیگر که توانایی های اجرای اصولی را داردند، طبق اصول بلوک ها را بر روی هم قرار می دهند تا دیوار های داخلی، خارجی یا پیرامونی را ایجاد کند. بلوک های چیده شده دارای فضا های خالی هستند که استاد کار برای پر کردن آن ها از چسب مخصوص بلوک هبلکس (ترکیب چسب پودری و آب) استفاده می کند.
کاهش هزینه ها
همان طور که قبلاً ذکر شد، استفاده از بلوک هبلکس میتواند مصرف فولاد را تا 30 درصد کاهش دهد. همچنین، قیمت این بلوک ها به صرفه است و کاهش مصرف فولاد به بهبود هزینه ها و صرفه جویی در هر قسمت کمک می کند. علاوه بر این بلوک هبلکس دارای سطحی صاف و سفید است که دیگر نیازی به گچ و خاک ندارد. بدین ترتیب، استاد کار نیازی به صاف کردن سطح دیوار های داخلی یا خارجی با گچ و خاک نخواهد داشت.
اجرای راحت نما روی هبلکس
در کل فرایند اجرای نما روی هبلکس بسیار راحت است و مانند سایر بلوک ها می باشد. البته باید دیوار چینی با بلوک هبلکس را طبق اصولی که در قسمت های قبل توضیح دادیم انجام دهید تا در آینده برای اجرای نما به مشکل بر نخورید.
کلام آخر
دیوار چینی با بلوک هبلکس یکی از روش های مدرن و کارآمد در ساخت و ساز است که به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود، مورد توجه بسیاری از مهندسان و معماران قرار گرفته است. دیوار چینی با بلوک هبلکس نه تنها باعث کاهش هزینه های مختلف می شود، بلکه زمان کلی اتمام پروژه را نیز به طور قابل توجهی کاهش می دهد.
بنابراین برای کسانی که به دنبال راه حل های نوآورانه و پایدار در صنعت ساختمان سازی هستند، دیوار چینی با بلوک هبلکس یک انتخاب هوشمندانه و آینده نگرانه است که می تواند به ارتقای بهره وری و دوام ساختمان ها کمک کند. با توجه به مزایای فراوان این نوع بلوک، سرمایه گذاری در آن می تواند به عنوان یک گام مؤثر در راستای توسعه پایدار و بهینه سازی فرآیند های ساخت و ساز تلقی شود.
در صورتی که شما قصد خرید بلوک هبلکس (بلوک اتوکلاو شده) را دارید یا اینکه قصد پیاده سازی آن در سازه ی خودتان را دارید می توانید با تیم فنی شرکت سبک ساران در ارتباط باشید تا راهنمایی و مشاوره های کاملاً رایگان را نیز دریافت نمایید 09121611215