مقالات

معرفی مصالح ساختمانی جدید در صنعت ساختمان سازی

معرفی مصالح ساختمانی جدید در صنعت ساختمان سازی

مصالح ساختمانی جدید و مدرن به در واقع بدین منظور عرضه شده اند تا ساخت ساز را متحول کنند و با ویژگی های خاص خودشان سعی کنند ایمنی و راحتی در اجرا را تا حد زیادی ارائه دهند. مصالح ساختمانی نوین بار دیگر ثابت کردند که باید از محصولات سنتی و قدیمی که استفاده از آن ها بسیار رایج بود دست برداشت و روی به استفاده از مصالح جدید آورد.

در ادامه مطلب با شرکت سبک ساران که اقدام به تولید و عرضه انواع مصالح نوین نموده همراه باشید تا نگاهی به اهداف و انواع محصولات ساختمانی نوپا و پر کاربرد بیندازیم.

موضوعاتی که به آن اشاره خواهد شد:

مصالح ساختمانی نوین چیست؟

صنعت ساخت و ساز به این مواد نوآورانه روی آورده تا بتواند در برابر خطرات طبیعی، هزینه‌های بالا و همچنین مسائل زیست محیطی و ناکارآمدی مصالح سنتی و… را بر طرف سازد و سعی کند تا مشکلاتی که آن محصولات قدیمی داشتند را رفع کند. پروژه‌های ساختمانی از منابع طبیعی بسیار زیادی استفاده می کنند که این موضوع اصلاً خبر خوبی نیست، از طرفی منجر به افزایش هزینه‌ها، تأخیر در مراحل ساخت و ایجاد ضایعات زیاد می شود.

مصالح ساختمانی نوین چیست

شرکت های زیادی این چالش را قبول کرده اند و روی به تولید مصالح ساختمانی نوین آورده اند. در واقع تمام تلاششان این است که علاوه بر حفظ محیط زیست و آسیب نرساندن به آن، مصالحی مقاوم در برابر شرایط مختلف و پایدار تر را به مشتریان ارائه دهند. 

برای حفظ مزیت رقابتی، شرکت‌های فعال در حوزه ساخت و ساز و تولید کننده مصالح ساختمانی نوین همواره باید محصولات جدید و مناسبی را روانه بازار کنند تا در این عرصه بتوانند حرفی برای گفتن داشته باشند. ساختمان‌هایی که با این مصالح مدرن ساخته می‌شوند، برای مقابله با چالش‌ها و کاهش مصرف انرژی و هدر رفتن آن باید محصولی را روانه بازار کرد که واقعاٌ این شرایط را داشته باشد.

اگرچه معرفی فناوری‌های جدید ممکن است زمان‌ بر باشد و از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی شروع شود، لیکن این مصالح ساختمانی جدید به سرعت در حال ورود به عرصه ساخت و ساز هستند و باید دید تا چه حد می توانند به ما در این زمینه کمک کنند.

10 مصالح ساختمانی جدید در ساخت و ساز

  1. آجر جذب آلودگی و یک محصول دیگر در کنار آن بلوک هبلکس که یکی از پرکاربرد ترین و به نوعی بهترین بلوک ساختمانی به حساب می آید.

  2. بتن شفاف یا لیتراکن

  3. بتن خود ترمیم

  4. چسب کاشت میلگرد و بولت

  5. چسب کاشی

  6. چسب سرامیک

  7. آلومینیوم شفاف

  8. آجر پشمی

  9. چسب سنگ

  10. گرافن سه بعدی

در ادامه مقاله قصد داریم به طور ویژه به بررسی و معرفی مصالح ساختمانی نوین که جایگزین نمونه های سنتی شده اند و بسیار هم کاربردی هستند اشاره کنیم:

چسب کاشت میلگرد و بولت

در حال حاضر، استفاده از چسب‌های مخصوص برای کاشت میلگرد و بولت یکی از مهم ترین گام های ساخت و ساز به حساب می آید. اهمیت محاسبه مقدار و به کارگیری چسب‌های مقاوم با کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا هرگونه بی‌ دقتی در این زمینه می‌تواند منجر به خطرات جانی و همچنین آسیب به مال و اموال ساکنین شود، پس باید در انتخاب نهایت دقت را داشت. بنابراین، انتخاب یک چسب خوب و مطمئن برای نصب پیچ و مهره یا آرماتور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بتن خودترمیم

نگهداری اصولی و با حساسیت بالای بتن به منظور جلوگیری از ترک خوردگی و نفوذ رطوبت به میلگردها را بسیار جدی بگیرید. با پیشرفت علم و فناوری در صنعت ساختمان سازی، بتن امروزی توانایی ترمیم خود را دارد و به شکلی طراحی شده که برای مدت طولانی پایدار بماند و به مشکل بر نخورد. بتن خودترمیم‌شونده نوعی بتن است که به محض ایجاد ترک، فرآیند ترمیم را آغاز کرده و از گسترش و عمیق‌تر شدن ترک‌ها جلوگیری می‌کند.

زمانی که ترک‌هایی در بتن به وجود می‌آید، پیوندهای خشک شده در این ترک‌ها با دی‌اکسید کربن و آب واکنش نشان می‌دهند و لایه‌هایی از کربنات کلسیم تولید می‌شود. این فرآیند به جلوگیری از گسترش ترک‌ها و شکاف‌ها کمک می‌کند و معمولاً در زمانی حدود یک هفته، ترمیم بتن صورت می‌گیرد. دلیل این واکنش، وجود نوعی باکتری خاص است.

بتن خود ترمیم‌ شونده همانطور که از اسمش پیداست قادر است ترک‌های خود را به کمک یک نوع باکتری خاص ترمیم کند. روش‌های اصلاحی بتن با استفاده از باکتری‌ها و موادی مانند لاکتات کلسیم که به بتن افزوده می‌شود، طراحی می‌شود. این باکتری‌ ها به طور غیر فعال در بتن حضور دارند، اما پس از ایجاد ترک، فعال شده و واکنش نشان می‌دهند و به طور شیمیایی کربنات کلسیم تولید می‌کنند.

بتن خودترمیم چیست

باکتری‌ها نقش اساسی در عملکرد بتن خود ترمیم‌ شونده ایفا می‌کنند، زیرا با ترمیم ترک‌ها، سلامت و مقاومت سازه را تقویت می‌کنند. این باکتری‌ها در طبیعت وجود دارند و کمک به پایدارسازی سازه‌های بتنی می‌کنند. در واقع یکی از بهترین مصالح ساختمانی نوین و جدید همین مورد است.

بتن شفاف یا لیتراکن

نوع جدیدی از بتن‌های نورانی تحت عنوان بتن شفاف یا Lytracone به کمک فناوری نانو طراحی و تولید شده است که تحولی بزرگ در صنعت ساخت و ساز به شمار می‌رود و به عنوان خاص ترین مصالح ساختمانی جدید محسوب می شود. با پیشرفت جمعیت و افزایش تقاضا در حوزه ساخت و ساز، نیاز به مصالح جدید بیشتر از همیشه حس می‌شود و مردم به دنبال به‌ کارگیری آخرین تکنولوژی‌ها برای پاسخگویی به این نیاز هستند.

بتن شفاف یا لیتراکن

یکی از قسمت هایی که استفاده از بتن شفاف در آن بسیار رایج است برای ساخت دیوار ها است. این ماده قابلیت استفاده در ساخت دیوارهای داخلی و خارجی را دارد، جایی که استحکام و مقاومت از اهمیت بالایی برخوردار است. خوب است بدانید یکی از دلایل استفاده از آن برای دیوار ها، میزان مقاومتش است!

آجر جذب آلودگی

این آجرها به طور خاص برای استفاده در سیستم تهویه ساختمان طراحی شده‌اند و طبق نظر کارشناسان Hansa، دارای دو لایه هواگیر هستند که به نوعی کار عایق را انجام می دهند. همچنین، داخل این آجرها فیلترهایی تعبیه شده‌اند که قادر به جذب ذرات آلاینده سنگین هستند و به گفته متخصصان، به عنوان فیلتر هوا عمل کرده و از ورود ذرات آلاینده جلوگیری می‌کنند، در واقع به نوعی اقدام به جذب آن ها می کند و از خودش عبور نمی دهد.

در آخر باید گفت که کارشناسان Hansa این بلوک‌های آجری را به عنوان موادی با کیفیت هوای بهتر معرفی می‌کنند که از ریه های افراد محافظت می کنند.

چسب سنگ فوری

چسب سنگ بر پایه اپوکسی با قدرت چسبندگی بالا، مناسب برای سنگ‌کاری و به عنوان نقطه اتصال انواع سنگ‌های ساختمانی، همچنین برای نصب سنگ‌های اسلب یا سنگ‌های برش‌ خورده است. یکی از مزایای چسب سنگ، تسریع در فرآیند زیرسازی و سنگ‌ کاری است. این چسب به صورت خمیری بوده و از دو جزء A و B تشکیل می‌شود که باید با هم ترکیب شوند.

 استفاده از این چسب به صورت فوری است و حدوداً 3 دقیقه زمان نیاز است که پخت اولیه آن 15 دقیقه و مدت زمان خشک شدن آن یک ساعت است. یکی از چسب های مناسب برای سنگ اسلب همین محصول است.

مصالح ساختمانی نوین، آجر پشمی

این محصول از ترکیب الیاف پشم و نوعی پلیمر طبیعی با خاک رس تولید می‌شود. آجرهای پشمی به طور طبیعی خشک می‌شوند و به جای پخته شدن در کوره، برای تولید گرما به انرژی قابل توجهی نیاز دارند که باعث آلودگی می‌شود. این فرآیند به تولید آجری منجر می‌شود که نسبت به سایر آجرهای سنتی، مزایای زیادی را در بردارد.

آلومینیوم شفاف

مهم ترین قسمت موجود در این محصول آلومینات منیزیم است. این ماده نسبت به شیشه شفاف‌تر است اما به لطف ویژگی‌هایش، محصولی به مراتب سخت‌ تر و قوی‌ تر ارائه ارائه می کند در برابر فشار و ضربه مقاومت نشان دهد و در شرایط نامساعد به خوبی عمل کند.

چسب سرامیک

استفاده از چسب سرامیک برای نصب بر روی دیوارهای بتنی، گچی و سیمانی و همچنین برای قطعات پیش ساخته بسیار دیده شده. این چسب می‌تواند بر روی سطوح مختلفی از جمله کاشی‌های قدیمی، سرامیک، سنگ، گچ، چوب، آجر و موزاییک در زیر ساخت‌های گوناگون استفاده شود و به راحتی نیاز شما را بر طرف کند.

 بر خلاف مصالح ساختمانی سنتی مانند ماسه، سیمان و ملات، چسب سرامیک دارای ماندگاری بالایی است و به دلیل فرمول خمیری خود، می‌توان آن را بدون نیاز به افزودنی‌های اضافی بلافاصله مورد استفاده قرار داد. با توجه به نوع کاربرد، می‌توان از افزونه‌هایی برای تقویت استحکام چسب و کنترل دقیق ضخامت آن استفاده کرد که این امر چسب را نسبت به ملات‌های ماسه سیمان سنتی ترجیح می‌دهد.

چسب سرامیک به کاهش بار مرده در هنگام ساخت سازه بسیار کمک می کند، در واقع در بازسازی اکثر پروژه ها از مزیت های این چسب بسیار استفاده می کنند استفاده از مصالح سنتی مانند شن و ماسه و سیمان در پروژه‌های ساختمانی موجب افزایش بار مرده می‌شود، اما با استفاده از چسب سرامیک، این بار به شکل قابل توجهی کاهش می‌یابد. علاوه بر این، چسب سرامیک برای ساخت انواع قطعات پلی استایرن فشرده (یونولیت) که به عنوان عایق‌های حرارتی داخلی و خارجی کاربرد دارند، نیز مناسب است.

چسب کاشی

یکی از ویژگی‌های بارز چسب کاشی، مقاومت آن در برابر نفوذ آب و رطوبت است. به همین دلیل، چسب کاشی به عنوان یکی از پرکاربردترین چسب‌های ساختمانی در مکان‌های مرطوب، نظیر نصب کاشی در سرویس‌های بهداشتی، حمام و حتی استخرها شناخته می‌شود.

 تولید چسب‌های کاشی معمولاً با استفاده از خمیر دو جزیی به نسبت مساوی انجام می‌شود که باعث کاهش جذب آب و جلوگیری از نفوذ رطوبت می‌گردد. به‌ طور کلی، چسب کاشی به ماده‌ای منعطف تبدیل می‌شود که در اثر برخورد آب به آن و رطوبت، دچار چروک یا ترک نمی‌شود.

 

کلام آخر

قطعاً سرعت اجرای مصالح و از طرفی قیمت و ویژگی های آن باعث می شود تا استقبال از آن ها بیشتر شود، هدف از تولید مصالح ساختمانی نوین این است تا افراد با قیمت بسیار کمتر و مناسب تر اقدام به خرید کنند.

به این صفحه امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *