در واقع تفاوت بین بلوک لیکا و هبلکس در چگونی تولید و ساختار این دو بلوک می باشد. به منظور فهم بهتر و درک تفاوت ها و اختلافات بین بلوک های لیکا و بلوک هبلکس، باید با خصوصیات فنی و ساختاری آن ها آشنا شویم. بلوک های لیکا از مخلوطی از سیمان، آب و دانه های سبک تشکیل شده اند و در دو نوع توخالی و توپر در بازار موجود هستند.
بررسی بلوک هبلکس و بلوک لیکا از نظر مقاومت فشاری
تفاوت های قابل توجهی بین مصالح ساختمانی برای ایجاد دیوارهای داخلی و سازه ها وجود دارد. قبل از انتخاب بین بلوک هبلکس و بلوک لیکا، آگاهی دقیقی از ویژگی های این دو نوع بلوک و میزان استحکام آن ها به دست آورید. اطلاعاتی که از طریق تست ها و مطالعات انجام شده به دست آمده، نشان می دهد که میزان مقاومت فشاری بلوک های اتوکلاو حدوداً ۳.۵ نیوتن بر میلی متر مربع و بلوک های لیکا حدود ۲ نیوتن بر میلی متر مربع می باشد.
به علاوه، مقاومت تخمینی برای سفال نیز در حدود ۳ نیوتن بر متر مربع قرار دارد. هرچند این مقادیر به نوعی شاخصی از توانایی مقاومت بلوک ها در برابر فشار است، اما در انتخاب مصالح برای پروژه های ساختمانی، جنبه های دیگری مانند وزن، عایق بودن، قابلیت تحمل بار و تطابق با نیازهای پروژه نیز اهمیت دارند.
همانطور که در مقالات قبلی به این موضوع اشاره شد، بلوک های هبلکس، نوعی بلوک سبک هستند که از ترکیبی از تخلخل آب، سیمان، پودر آلومینیوم، ماسه و سیلیس ساخته می شوند. این بلوک ها در دستگاه های اتوکلاو قرار گرفته و تحت فشار و حرارت مناسب فرآوری می شوند. هزینه تولید بلوک هبلکس تا حد زیادی به مواد اولیه مورد استفاده در آن ها بستگی دارد.
بلوک اتوکلاو و سبک، خاصیت جذب آب بسیار بیشتری نسبت به بلوک های لیکا دارند و به همین دلیل نیاز به مرطوب کردن دوره ای دارند. هر یک از این دو نوع بلوک مزایا و معایب خاص خود را دارند که خریدار باید با توجه به آن ها تصمیم گیری نماید.
نیاز به اطلاعات تخصصی تر در این زمینه دارید؟ مطمئن نیستید که کدام محصول مناسب شماست؟ کافیست با تیم ما در ارتباط باشید تا صفر تا صد نکات مهم در این زمینه را در اختیار شما عزیزان قرار دهند: 09121611215 – 09123650731
تفاوت وزن بلوک لیکا و بلوک هبلکس
تفاوت بین بلوک لیکا و هبلکس از لحاظ وزنی بسیار مشهود است. یکی از عوامل اصلی در انتخاب مصالح برای کارفرمایان و مهندسان، وزن مناسب مصالح است که هر جه سبک تر باشد، استفاده و بکارگیری آن راحت تر است. مصالح سبک علاوه بر افزایش ایمنی ساختمان، خسارات ناشی از زلزله را نیز به میزان قابل توجهی کاهش می دهند. بلوک های اتوکلاو به دلیل پوف شدن در فرآیند تولید، وزن بسیار کمی به همراه دارد. این مزیت به خصوص در مواردی مانند نازک کاری و گچ کاری روی دیوارهای هبلکس مشهود است، زیرا نیازی به استفاده از ملات و غیره نیست که در نتیجه باعث کاهش وزن و جلوگیری از تجمع اضافی مصالح در ساختمان می شود.
وزن تقریبی بلوک های سبک حدود ۵۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب و بلوک های لیکا ۸۵۰ کیلوگرم بر متر مکعب است. با توجه به این اعداد و ارقام و اینکه در دیوارهای هبلکسی از چسب هبلکس برای اتصال بلوک ها استفاده می شود، واضح است که دیوارهای ساخته شده با بلوک های اتوکلاو وزن کمتری نسبت به دیوارهای لیکا دارند
اساسی ترین تفاوت بلوک لیکا و بلوک هبلکس
همانطور که می دانید یکی از خطرناک ترین حوادثی که ممکن است برای هر ساختمانی اتفاق بیافتد، آتش سوزی است. به همین دلیل، در انتخاب مصالح برای ساختمان سازی باید به گونه ای عمل کنیم که در مقابل آتش سوزی و دماهای بالا، بتوان مقاومت مناسبی از مصالح دید. بلوک هبلکس به دلیل وجود سیلیس در ترکیبات اولیه اش، دارای نقطه ذوبی بالا بوده و در مواجهه با حرارت زیاد، دیر تر می سوزد و در مواردی ذوب نیز می شود. در مقایسه با بلوک اتوکلاو، بلوک لیکا تحمل کمتری در مقابل حرارت و آتش سوزی دارد و زمان کمتری برای سوختن نیاز دارد. با این حال، ارزش های جدیدی که در ساختمان سازی به کار می روند، از قبیل چسب هبلکس به عنوان جایگزین ملات در دیوارهای هبلکسی، منجر به افزایش مقاومت دیوار در مقابل سقوط می شود.
اکیداً به شما عزیزان توصیه می شود که برای خرید بلوک هبلکس با کیفیت یک شرکت با اصالت و حرفه ای را در این زمینه پیدا کنید، شرکت سبک ساران یکی از قدیمی ترین ها در زمینه فروش بلوک هبلکس که بلوک هبلکس، چسب بلوک هبلکس، وال پست و … را با بهترین کیفیت ممکن به مشتریان محترم ارائه می کند.
یکی از تفاوت بین بلوک لیکا و هبلکس، سرعت در اجرا
خوب است بدانید تفاوت بلوک لیکا و بلوک هبلکس علاوه بر ساختار و ویژگی های فنی به نحوه اجرا و طریقه دیوار چینی هم مربوط می شود. بلوک هبلکس به دلیل ابعاد مشخص و عدم نیاز به برش مداوم در انتهای رج ها یا کناره ها، دارای سرعت اجرای بیشتری نسبت به بلوک لیکا با ابعاد مشخص است. در این بین که موضوع پیش می آید و آن این است که که اجرای ملات به صورت استاندارد باید قائم و عمودی باشد که این مورد بیشتر در بلوک لیکا رعایت می شود. به طور کلی دیوار چینی با بلوک heblex به دلایل گفته شده و راحتی در حمل و نقل نسبت به بلوک لیکا خیلی بیشتر است.
بررسی میزان جذب آب
یکی از ویژگی های متمایز کننده بلوک اتوکلاو شده نسبت به بلوک های دیگر مانند بلوک لیکا، قابلیت جذب بالای آب می باشد. به طور دقیق تر، این خاصیت عایق رطوبتی بلوک اتوکلاو شده باعث می شود که از آن در مناطق شمالی که رطوبت به نسبت بیشتری وجود دارد بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد.
بلوک اتوکلاو شده در وضعیت معمولی دارای ۵ درصد رطوبت است و با افزایش رطوبت محیط، این مقدار به حدود ۵۰ درصد افزایش می یابد. این بلوک ها به طور کلی تا عمق حدود ۳.۵ سانتی متری خود، آب و رطوبت را حفظ می کنند و از طرفی همانند عایق عمل کرده و آب را عبور نمی دهند. همچنین بلوک لیکا نیز قابلیت جذب آب را دارد، اما میزان آن بسیار کمتر از بلوک اتوکلاو شده است.
احتمالاً این سوال به ذهنتان می آید که آیا رطوبت موجود در بلوک ها باعث رشد و تکثیر قارچ ها و حشرات می شود؟ در پاسخ باید گفت خیر، مواد تشکیل دهنده این بلوک ها به نحوی هستند که هیچ موجود زنده ای امکان رشد یا تکثیر در آنها را ندارد. البته در مقاله (جذب آب بلوک هبلکس) این مورد را دقیق تر بررسی کرده ایم.
تفاوت قیمت این دو بلوک
حال به یکی از پرسش های مهم می رسیم، هنگامی که بحث قیمت می شود برای کارفرمایان یکی از فاکتور های مهم همین مسله است. سازندگان ساختمان ها معمولاً به منظور کاهش هزینه های ساخت و ساز، تمایل به استفاده از مصالح ارزان تر را دارند، اما مهم است تا در این راستا کیفیت را حفظ نمائیم و سعی کنیم از مصالح کاربردی استفاده کنیم.
بلوک هبلکس اردکان در بازه های قیمتی به فروش می رسد که در این بین شرکت سبک ساران، تولید کننده ی این بلوک ها با قیمت بسیار کمتر و بدون واسطه این بلوک را به فروش می رساند که همین امر باعث برتری در برابر بلوک لیکا می باشد. حتی امروزه استفاده از بلوک هبلکس به جای بلوک سیمانی بسیار زیاد شده، آن هم به دلیل برتری هایی است که در قسمت های قبل بدان اشاره شده.
عمده دلیل اختلاف قیمت بین این دو نوع بلوک مربوط به استفاده از مواد مختلف در تولید آنها است؛ بلوک های هبلکسی از مواد گرانتری مانند سیلیس و پودر آلومینیوم ساخته شده اند که این امر به دلیل ارتقاء کیفیت ساخت باعث افزایش هزینه می شود.
همچنین، تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز برای تولید بلوک های هبلکسی پیچیده تر و گران تر از تجهیزات مورد استفاده در تولید بلوک های لیکا هستند. این عوامل باعث می شوند تا هزینه بلوک های هبلکسی نسبت به لیکا بیشتر باشد، اما در عوض، ویژگی ها و مزایای این نوع بلوک به طرز چشمگیری بیشتر و جذاب تر باشد. با این تفاسیر خرید بلوک هبلکس بسیار منطقی تر از سایر مصالح مشابه می باشد.
عایق بودن کدام یک بیشتر است؟
قطعاً عایق بودن مصالح یکی از فاکتور های بسیار مهم برای هر شخصی است. مطمئناً این موضوع را می دانید که بلوک لیکا و هبلکس هر دو در برابر صدا، گرما و سرما عایق هستند، اما اینکه کدام یک عایق بهتری است، نیاز به بررسی تخصصی تر دارد. بلوک های هبلکس به دلیل نحوه ساخت و متریال اولیه ی به کار رفته در آن ها، در برابر عبور گرما و سرما مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند. این بلوک ها تا حدود زیادی باعث صرفه جویی در هزینه انشعابات برق و گاز می شود. از نظر عایق صدا نیز، طبق تست های تخصصی به وفور دیده شده که بلوک سبک برتری بیشتری نسبت به لیکا دارد.