مقالات

تفاوت وال پست و میلگرد بستر چیست؟

میلگرد بستر و وال پست دو عنصر است که در ساخت و ساز برای تقویت اجزای غیرسازه ای استفاده می شوند. استفاده از این عناصر باید با رعایت استانداردهای کشور و با توجه به نیازهای هر پروژه صورت گیرد. در صنعت ساخت و ساز، استحکام سازه در شرایط عادی و مقاومت بنا در برابر عوامل طبیعی مانند زلزله، از مهمترین نگرانی های متخصصان است. علاوه بر این دو مورد، عوامل دیگری مانند اقلیم، نقشه، کاربرد، قیمت، دسترسی به نیروی کار، تجهیزات، مصالح و زمان بندی نیز برای انتخاب روش ساخت و استفاده از مواد مختلف اهمیت دارند. برای درک بهتر تفاوت بین وال پست و میلگرد بستر، نیاز است ابتدا تعریف و کاربرد هرکدام از این عناصر در صنعت ساخت و ساز را بدانیم.

در واقع وال پست، یک مؤلفه ضروری در ضوابط ساخت و ساز است که جهت تقسیم و توزیع نیروهای وارد شده به دیوارهای کاربرد دارد که معمولاً از مصالحی مانند متریال نبشی، ناودانی و پروفیل ساخته می شود که بتواند به خوبی وزن و فشار را به سطح دیوار منتقل کند. در عین حال، طراحی آن به گونه ای است که بتواند این نیروها را به طرز یکنواختی در کل سطح دیوار پخش کند. استفاده کاربردی از وال پست در دیوارها و اسکلت هایی است که به طور مستقیم با ساختمان ارتباط ندارند. هدف اصلی از این استفاده، به منظور مقابله با شرایطی مانند زلزله یا حوادث ناگهانی دیگر، جلوگیری از فروپاشی این عناصر و به دنبال آن حفظ فرم اولیه ساختمان می باشد.

 

معرفی وال پست و مزایای آن

میلگرد بستر، دو مفتول که به صورت موازی قرار گرفته اند و مفتول هایی به شکل پلکان نردبان یا به صورت زیگزاگ در عرض با جوشکاری به آن متصل شده اند. از طرفی کاربرد میلگرد بستر به شرح زیر می باشد:

• به جهت تقویت فولاد به کار رفته در ساختمان در جهت چینش دیوارهای بلوکی یا آجری

• اثرگذار در تقویت ستون های ساختمان به منظور تحمل نیروهای فشاری عمودی و شکستگی مورب

• استفاده از میلگرد استنلس استیل برای مقاوم سازی و ترمیم دیوارهای ترک خورده یا آسیب دیده

 

بررسی کاربرد های میلگرد بستر

شرکت سبک ساران با سال ها تجربه در زمینه مشاوره و فروش انواع وال پست، میلگرد بستر، بلوک هبلکس و چسب بلوک هبلکس همواره آماده ارائه خدمات به مشتریان محترم می باشد، برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های 09123650731 – 09121611215 در تماس باشید.

در قسمت های قبلی به برسی جامع هر یک از این محصولات پر کاربرد پرداختیم. حال مهم ترین بحث این است که چه تفاوتی میان این دو وجود دارد و کدام یک در کجا باید استفاده شود. در ادامه همراه تیم سبک ساران باشید تا با هم به بررسی این موارد بپردازیم.

میلگرد بستر، در میان ردیف های بلوکی دیوارها جای می گیرد و درون ملات دیوار مخفی می شود که برای متصل کردن به دیوار یا ستون ها از گیره و قلاب استفاده می شود. ابتدا گیره به دیوار اصلی و ستون های کناری از طریق پیچ یا جوش نصب می شود. سپس با استفاده از قلاب، در میان رج های دیوار قرار می گیرد و عمل اتصال انجام می شود.

تفاوت وال پست و میلگرد بستر در اتصال در اسکلت اصلی ساختمان می باشد. وال پست با استفاده از روش جوشکاری و پیچ و مهره به ستون ها و تیرهای اصلی سازه اتصال پیدا می کند. در برخی از استانداردهای کشورهای اروپایی، به دلیل کمبود انعطاف پذیری از روش جوشکاری در اتصال وال پست به اسکلت اصلی استفاده نمی شود، اما در برخی مناطق از آن استفاده می شود. انعطاف پذیری اجزای سازه، نقش مهمی در استحکام و مقاومت سازه دارد.
وال پست در بخش های مختلف دیوارها و چهارچوب پنجره ها به صورت دو جداره با فاصله ی استاندارد ساخته می شود. این فاصله با استفاده از پلی اورتان پر می شود تا نقطه اتصال دیوارها و ستون ها تقویت شود. این نوع ساختار موجب کاهش انعطاف در نقاط اتصال می شود و در نتیجه در مقابل فشارهای عمودی ناشی از زلزله مقاومت بیشتری نیز دارد. استفاده از وال پست های نوع سنتی و قدیمی در برخی مناطق به دلیل کمبود انعطاف و نقاط ضعف در اتصال ها کاهش یافته است. به جای آن، روش ها و وادارهای جدیدتری مورد استفاده قرار می گیرد که توانایی بهبود انعطاف پذیری و مقاومت سازه را دارند.

 

بررسی طریقه اتصال والپست به اسکلت اصلی سازه

وال پست از نظر جنس به دو دسته بتنی و فولادی تقسیم می شود. در دسته فولادی، می توان آن ها را به حالات نبشی، ناودانی و قوطی تقسیم کرد. مقاومت وال پست به قدری بالاست که توانایی دارد دیواره های سازه را به صورت یکپارچه نگه داشته و در مواجهه با زلزله از فروپاشی کل جلوگیری نماید که این درنتیجه باعث کاهش خسارات به ساختمان می شود. از آنجا که وال پست دارای استحکام و قدرت بالاتری برای تحمل نیروهای برشی و فشاری است، می توان به عنوان یک عنصر کلیدی در تقویت سازه ها تلقی کرد.

میلگرد بستر معمولاً از جنس استنلس استیل یا استیل گالوانیزه تهیه می شود. از آنجا که در پروژه های ساخت و ساز بسیار پر کاربرد است، لازم است که این عنصر دارای مقاومت مناسب در برابر رطوبت و عوامل محیطی باشد. به منظور افزایش مقاومت در برابر زنگ زدگی، انواع پوشش ضدزنگ بر روی سطح میلگرد اعمال می شود. این پوشش ها به طور مؤثری می توانند مقاومت طولانی مدت این محصول را تضمین کنند.

بیشتر بدانید: اجرای بلوک هبلکس

انتخاب دقیق بین وال پست و میلگرد بستر بستگی به نوع نیاز پروژه و ضوابط فنی موجود در آیین نامه ها دارد. باید توجه داشت که وال پست و میلگرد بستر تفاوت های زیادی دارند و قابلیت جایگزینی یکدیگر را ندارند؛ هر کدام وظایف و کارکردهای منحصر به فردی دارند. به عنوان مثال، مطابق استاندارد 2800، استفاده از میلگرد بستر برای تقویت دیوارها و افزایش مقاومت خمشی در تمام دیوارهای بلوکی (داخلی و پیرامونی) با هر ابعادی الزامی است، اما اجرای میلگرد بستر در وال پست در همه دیوارها الزامی نیست. در صورتی که پیرامون این موضوع نیاز به مشاوره های تخصصی دارید و همینطور قصد دارید وال پست و میلگرد بستر با کیفیت خریداری نمائید می توانید با شماره های 09123650731 – 09121611215در تماس باشید تا راهنمایی های لازم ارائه گردد.

کلام آخر

در این مقاله سعی شده به طور کامل و دقیق تفاوت وال پست و میلگرد بستر را برای شما عزیزان شرح دهیم. بررسی این تفاوت ها به خوبی نشان می دهد که هر کدام از این دو محصول دارای کارکردها و مزایای خودشان هستند و انتخاب بین آن ها وابسته به نیازهای پروژه و شرایط فنی است. در واقع هدف های کارفرما انتخاب آخر را مشخص می کند که بهتر است طبق شرایطی که مهیا شده پروژه از این موارد استفاده نماید.

به این صفحه امتیاز دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *